Dru yoga

Dru yoga is ‘’yoga van het hart’’. Het accent ligt op de stilte in jezelf, wat ook in de naam schuilt: Dhruva is een andere naam voor de Poolster, die als enige ster aan de hemel stilstaat en waar alle andere sterren omheen bewegen. Zoals deze ster een vast punt aan de hemel is helpt het beoefenen van Dru yoga je in het vinden van een stilte plek in jezelf. Een punt waar je ondanks alle wervelingen en beweging van het leven, stilte en rust kunt ervaren. Om met liefde en vertrouwen in het leven te staan.  

De yoga bestaat uit zachte dynamische bewegingen en strekoefeningen die spanningen uit gewrichten en spieren laten wegstromen. Door de zachte draai- en golfbewegingen komt de energie in het lichaam vrij, je creëert een gezonde en flexibele wervelkolom, je verbetert je houding en versterkt je spieren. 

In Dru yoga gebruiken we Energy Block Releases. Dit zijn vloeiende bewegings- reeksen die ons lichaam uitnodigen om blokkades in onze gewrichten, spieren en organen los te laten. Deze blokkades worden veroorzaakt door spanning en emotie die we ervaren en opslaan in ons fysieke lichaam. Dit voel je als stijfheid,pijn, onrust, irritatie of verdriet. Het beoefenen van de vloeiende EBR bewegingen laat de energie weer vrij door ons lichaam stromen.  

Asana yogahoudingen waarmee we specifieke delen van het lichaam aandacht geven.

Adem (Prana) is onze levenskracht. In Dru yoga gebruiken we het ritme van onze ademhaling om op een rustige, aandachtige manier ons lichaam te bewegen. De vloeiende combinatie van beweging en ademhaling geeft rust en ruimte in ons hart en het verstilt de geest.