"We veranderen niet door te denken, we veranderen door te doen."

Over jou

Yoga is "niets voor mij" is een opmerking die ik vaak hoor. Te zweverig, of ik ben er niet lenig genoeg voor. Maar je hoeft niet super fit of lenig te zijn; Dru-yoga is toegankelijk voor iedereen. Het gaat er niet om hoe ver je in een bepaalde houding komt, het is vooral belangrijk om naar je eigen lichaam te luisteren, je grenzen te voelen en deze te respecteren. Elk lichaam is uniek in zijn lichaamsbouw, flexibiliteit en motoriek. Fysiek merk je al snel de voordelen van yoga. Je wordt leniger, sterker en gezonder.

Een ander belangrijk aspect van yoga beoefenen is het tot rust brengen van de geest. Iedere ervaring of gedachte geeft een reactie in je lichaam. Denk maar aan de keer dat je heel boos of verdrietig was. Omgekeerd heeft je lichaam weer invloed op je gedachten, met een gespannen en vermoeid lichaam zul je heel anders tegen dingen aan kijken dan wanneer je lichaam ontspannen en fit voelt. Yoga is afgeleid van het Sanskriet woord "yuk" en betekent samen brengen of verenigen; het verbinden van je lichaam en geest. Door de yogaoefeningen wordt je weer bewust van je lichaam en leer je ontdekken waar spanning zit en kun je deze loslaten. Dit geeft letterlijk ruimte! 

Je voelt je lichter, actiever, vrolijker en wordt je (meer) bewust van je eigen kracht. Kortom yoga is leuk en boeiend om mee bezig te zijn. Je bent van harte welkom om dit zelf te komen ervaren.