Dru Yoga


Dru yoga is ‘’yoga van het hart’’. Dhruva is sanskriet voor de Poolster die als enige ster stil aan de hemel staat en waar alle andere sterren omheen bewegen. Zoals deze ster een vast punt aan de hemel is, helpt Dru yoga je om die stilteplek in jezelf te vinden. Een punt waar je ondanks alle wervelingen van het leven, stilte en vertrouwen kunt ervaren. 

Dru yoga bestaat uit zachte strekoefeningen, torsies en buigingen die spanning uit gewrichten en spieren laten wegstromen. De vloeiende bewegingsreeksen in combinatie met ademhaling maakt de energie in je lichaam vrij, het verbetert je houding, je wordt soepeler en je versterkt je spieren. 

In Dru yoga gebruiken we Energy Block Releases; vloeiende bewegingsreeksen die je lichaam uitnodigt om blokkades in gewrichten, spieren en organen los te laten. Deze blokkades kunnen ontstaan doordat je spanning en emotie opslaat in je lichaam. Dit ervaar je bijvoorbeeld als stijfheid, pijn, onrust, irritatie of verdriet. De vloeiende EBR bewegingen helpen je om los te laten zodat de energie weer vrij door je lichaam kan stromen.  

Prana is adem en adem is onze levenskracht. In Dru yoga gebruik je het ritme van je ademhaling om op een rustige, aandachtige manier je lichaam te bewegen. Het natuurlijke proces van inademen is expansie; dit gebruik je om in een houding te komen. De uitademing helpt je om in de houding te ontspannen. Het ritme van jouw ademhaling beïnvloedt het ritme van je hartslag. De vloeiende combinatie van beweging en ademhaling geeft daardoor rust en ruimte in je hart, het verstilt je geest en laat jouw levenskracht vrij stromen. Visualisaties en affirmaties in de houdingen helpen je bij de bewustwording van deze energiestromen.