Lente!


De lente laat ons zien dat de cyclus van groei en bloei na de tijd van rust altijd weer opnieuw begint. Een tijd van evenwicht waarin de dag en de nacht even lang zijn. Heerlijk hoe alles in de natuur zich weer ontplooit en uit de aarde omhoog komt. 

De lente is dan ook dé periode om al jouw plannen te verwezenlijken; poot je plannen, zaai je gevoelens en laat je verlangens tot bloei komen!  

DOEN

  • Ga de natuur in, geniet van de ontluikende bomen, het geluid van de vogels, de geur van bloesem 
  • Yoga: de lever- en galblaas zijn organen die verbonden zijn met de lente. Deze lopen aan de binnenkant van je benen (lever) en langs de zijkant van je lichaam (galblaas). Het is nu extra fijn om yogahoudingen te doen waarbij je deze gebieden strekt en de doorstroming stimuleert. Dat zijn bijvoorbeeld Bananasana, Sleeping Swan, shoelace
  • Reinigen: Lente staat voor nieuw begin, grote schoonmaak, reiniging. Je kunt je huis smudgen. Dit is een ritueel waarbij je met zuiverende rook van o.a. salie of cederhout de oude energie uit je huis de deur wijst om plaats te maken voor nieuwe lucht en licht. Sla hierbij jezelf niet over; breng de rook langs je lichaam. Begin met je hart, daarna je hoofd en langs je armen naar beneden (altijd van je af werken)  
  • Dansen: Zet je favoriete dansnummers in een playlist; ramen open, word wakker, schud jezelf uit en dans!