Over Jou


Yoga is ‘’niets voor mij’’ is een opmerking die ik vaak hoor. Te zweverig, of ik ben er niet lenig genoeg voor.  Maar je hoeft niet super fit of lenig te zijn; yoga is toegankelijk voor iedereen. Het gaat er niet om hoe ver je in een bepaalde houding komt, het is vooral belangrijk om naar je eigen lichaam te luisteren en zelf te bepalen hoever jij wilt gaan. Elk lichaam is uniek in zijn lichaamsbouw, flexibiliteit en motoriek. Door het doen van yoga leer je grenzen te voelen en deze te respecteren. 

Fysiek merk je al snel de voordelen van yoga. Je wordt leniger, sterker en gezonder omdat de werking van je zenuwstelsel verbetert.

Een ander belangrijk aspect van yoga beoefenen is het tot rust brengen van de geest. Iedere ervaring of gedachte geeft een reactie in je lichaam. Denk maar aan de keer dat je heel boos of verdrietig was. Omgekeerd heeft je lichaam weer invloed op je gedachten, met een gespannen en vermoeid lichaam zul je heel anders tegen dingen aankijken dan wanneer je lichaam ontspannen en fit voelt. Yoga is afgeleid van het Sanskriet woord “yuk” en betekent samen brengen of verenigen; het verbinden van je lichaam en geest. Door de yogaoefeningen wordt je weer bewust van je lichaam en leer je ontdekken waar spanning zit en kun je deze loslaten. Dit geeft letterlijk ruimte! 

Je voelt je lichter, actiever, vrolijker en wordt je (meer) bewust van je eigen kracht. Kortom yoga is leuk en boeiend om mee bezig te zijn. Je bent van harte welkom om dit zelf te komen ervaren.

Proefles

Heb je zin om zelf een yogales mee te doen en te kijken of het iets voor je is? Stuur dan een e-mail naar info@zininyoga.com dan laat ik je weten in welke lesuur er ruimte is.