Over Mijzelf


Wat fijn dat je op mijn website bent! 

Sinds ik in 2008 onwennig op het yogamatje stapte is yoga een belangrijk onderdeel van mijn leven. Het was geen liefde op het eerste gezicht, eerder een gevecht met mezelf en de stijfheid van mijn lichaam. Nu helpt yoga mij om bewuster, krachtiger, open en met meer plezier in het leven te staan.  

Cuna de Vries

Na een periode van burn-out en lichamelijke klachten ben ik in 2010 de opleiding voor Dru yogadocent gaan volgen. Om een manier te vinden om uit die maalstroom van gedachten te komen en stress, spanning en onrust los te laten. 

Voor mij is het allermooiste van yoga dat je in de houding en ontspanning leert en ervaart om te accepteren en compassie te voelen. Je leert je lichaam kennen, maar ook je geest. Wie je werkelijk bent en hoe het op dit moment met je is. Niet morgen of gisteren maar nu. En dat is elke keer anders. Ik ben me bewust dat gedachten altijd  zullen komen en gaan. En hoe sterk de neiging is om te oordelen over jezelf en over anderen. Yoga helpt mij om mijn aandacht in het hier en nu te brengen en me niet te verbinden met die gevoelens en gedachten die daarvan afleiden. Daardoor is er ruimte voor openheid en mildheid; naar mezelf en naar de wereld om me heen. 

Door mijn eigen ervaringen ben ik super enthousiast over het effect van yoga. In 2019 volgde ik een aanvullende opleiding Yin-yoga. Een heerlijke zachte yogavorm als balans op de Yang-energie. Ik ben dankbaar voor de verrijking van mijn leven door yoga én dat ik deze kennis in mijn lessen mag overdragen om zo een beetje bij te dragen aan jouw geluk en gezondheid. 

Namaste, Cuna de Vries

Feelings come and go like clouds in a windy sky.
Conscious breathing is my anchor.

Hanh Nhat Thich