Yin Yoga


Yin-yoga is een zachte yogavorm zonder krachtinspanning. De basis van Yin yoga is een langzame, langdurige strekking. Hiermee stimuleer je het bindweefsel en de gewrichten in je lichaam. En dat speelt een grote rol bij hoe lekker jij in je vel zit; fysiek maar ook mentaal. Door Yin yoga ontwikkel je op een dieper niveau flexibiliteit en kracht waardoor jouw energie vrij kan stromen.  

Bindweefsel komt voor in alle delen van je lichaam. Bindweefsel is stug, om dat aan te spreken moet je daar langer rek of compressie op uitoefenen. Door na de rek weer los te laten hydrateer je het bindweefsel en breng je soepelheid terug. Bij Yin yoga verblijf je meestal zo’n 3 tot 5 minuten in een houding. Dat is relatief lang en kan een intens gevoel zijn. Daarom is er na elke houding een rusthouding. In de stilte en ontspanning kan je ervaren wat je tegenkwam in de houding, wat er verandert en wat dat met je doet. Langzaam zul je merken dat je kan loslaten en smelten en dat er nieuwe ruimte ontstaat. 

Niet voor niets is Yin-yoga op dit moment erg populair. Het is heerlijk om je onder te dompelen in de zachte Yin-energie!